Проєкт LIFT: в ОП заявляють про неприпустимість зловживань

Проєкт LIFT: в ОП заявляють про неприпустимість зловживань

Укрінформ
Будь-які зловживання, пов’язані з проєктом LIFT, неприпустимі, винних каратимуть відповідно до закону, застерігає перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов.

Так Трофімов прокоментував затримання особи, яка вимагала в одного з учасників проєкту LIFT $150 тисяч, прикриваючись нібито наявністю зв’язків в ОП, повідомляє сайт глави держави.

«Часи, коли питання вирішувалися за допомогою хабарів, минули. Проєкт LIFT спрямований на чесний і прозорий добір фахівців, які хочуть змінювати країну. Будь-які зловживання на цьому проєкті неприпустимі, винних каратимуть відповідно до закону», – підкреслив Трофімов.

Як повідомлялося, ГПУ спільно з Національною поліцією та СБУ затримали чоловіка за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу.

Читайте також: Глава Херсонської ОДА шукатиме заступників через програму LIFT

За версією слідства, ця особа «шляхом обману, а саме створення уявлення у кандидата на посаду голови однієї з районних адміністрацій Київської області (проєкт LIFT) про наявність зв’язків в Офісі Президента України», намагалася заволодіти коштами у сумі $150 тис. Чоловіка було затримано під час одержання частини коштів (близько 30 тис. євро).

Вирішується питання про оголошення підозри та обрання запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-