Сенцову вручили премію Ukrainian ID Awards

Сенцову вручили премію Ukrainian ID Awards

Фото
Укрінформ
Урочиста церемонія вручення українському режисерові, колишньому політичному в'язню Кремля Олегу Сенцову премії Ukrainian ID Awards відбулася 21 жовтня в Українському домі в Києві.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Олег Сенцов став першим лауреатом премії Ukrainian ID Awards, яка була заснована в 2018 році за ініціативи громадянського суспільства під егідою Фонду гуманітарного розвитку України.

Премію вручила президент Фонду гуманітарного розвитку України, засновниця міжнародного економіко-гуманітарного форуму Ukrainian ID, ініціатор премії Ukrainian ID Awards Наталія Заболотна.

“Я надзвичайно щаслива, що Олег Сенцов тут і з нами. Це найголовніша перемога нашого суспільства, і це найбільше бажання, до якого ми прагнули півтора року тому там, у Каневі, на Тарасовій горі, коли широка громадськість одностайно визнала єдиним, безконкурентним лауреатом премії Ukrainian ID Олега Сенцова", - сказала Заболотна.

Читайте також: Сенцов поділився у Франкфурті своїми творчими планами

Вона підкреслила, що Сенцов боровся за право на вільну землю, на справедливість, право громадян Криму жити вільно, відстоював свободу, і його ім'я за 5 років у російській неволі стало відоме сотням мільйонів людей на земній кулі.

"Саме з іменем Олега Сенцова асоціювалися український дух, українська боротьба, прагнення до справедливості та відстоювання вищих цінностей", - зазначила Заболотна.

Урочиста церемонія вручення Олегу Сенцову премії Ukrainian ID Awards у Києві / Фото: Данііл Шамкін, Укрінформ

Своєю чергою Олег Сенцов подякував "за те, що боролися за нього і змогли витягнути", за те, що допомогли визволити інших ув'язнених.

“Будь ласка, не забувайте про тих, хто залишився у в'язниці. Їх сотня в Росії, більшість з яких кримські татари. І 227 - у в'язницях Донбасу, а може, й більше. Путін звільнив найбільш медійних, найбільш відомих. Я хочу, щоб ми на нього продовжувати тиснути всі разом, поки він не віддасть усіх", - закликав Сенцов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-