Міносвіти хоче повернути інтерес школярів до професійно-технічних закладів

Міносвіти хоче повернути інтерес школярів до професійно-технічних закладів

Укрінформ
Повернути інтерес українських школярів до професійно-технічних закладів освіти та впровадити старшу профільну школу як продовження Нової української школи.

Таку основну задачу бачить для міністерства освіти й уряду міністр освіти України Ганна Новосад, яка виступила перед учасниками секції «Майбутнє освіти, або Освіта майбутнього» на інженерному фестивалі Interpipe TechFest, що триває у Дніпрі, передає кореспондент Укрінформу.

«Треба трошечки перевернути піраміду, коли в нас масово йдуть усі на гуманітарні спеціальності, які теж важливі, або йдуть у вищу освіту, а не обирають професійно-технічні заклади освіти», - сказала Новосад.

За її словами, Міністерство освіти збирається надати увагу впровадженню старшої профільної школи.

«Це власне продовження НУШ, це третій надважливий її елемент – трирічне старше навчання, яке ми маємо впровадити», - зазначила міністр.

Читайте також: Міністр освіти і науки розповіла про 50 днів роботи

На її переконання, це дасть можливість старшокласникам поглибити свої конкретні знання, мати можливість вибору та усвідомлено готуватися до того, що буде після того, як закінчиться навчання в школі.

Наразі міністерство налаштоване до 2024 року створити мережу академічних ліцеїв, які матимуть технічний, природничо-математичний напрям профільного навчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-