Олена Зеленська ознайомилася, як харчуються діти у школах Латвії

Олена Зеленська ознайомилася, як харчуються діти у школах Латвії

Фото
Укрінформ
Під час офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до Латвійської Республіки перша леді Олена Зеленська відвідала середню школу № 49 у Ризі та ознайомилася з системою організації шкільного харчування та фізичного виховання дітей у Латвії.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

"П’ять днів на тиждень наші діти харчуються у школі, і те, що вони їдять, безпосередньо впливає на їхнє здоров’я. Безумовно, забезпечення та контроль якості й корисності шкільного харчування мають бути першочерговим завданням. Але, вивчаючи цю проблему разом з профільними фахівцями, я також побачила, що велика кількість дітей вважає шкільну їжу несмачною та замінює повноцінний обід снеками. Ми маємо знайти комплексне рішення: зробити шкільне харчування не тільки здоровим і корисним, а й смачним, та почати формувати у дітей здорові харчові звички», – розповіла Олена Зеленська після побаченого.

Перша леді оглянула шкільну їдальню, ознайомилася з меню та підходами до його формування, обговорила з керівництвом школи ініціативи щодо популяризації здорового харчування серед дітей і батьків.

Читайте також: Олена Зеленська в Ризі завітала до української школи

Дружина Президента також відвідала урок фізичного виховання. Шкільна програма з цієї дисципліни передбачає окремі уроки фізкультури для хлопців і дівчат починаючи з п’ятого класу, що дає змогу максимально врахувати ступінь фізичного розвитку дітей і підібрати правильний рівень фізичного навантаження. Олена Зеленська відзначила особливе ставлення до спорту з боку педагогів та учнів: у школі постійно відбуваються спортивні події та змагання між класами, учні беруть участь не тільки в міських, а й у національних і навіть міжнародних спортивних змаганнях, посідаючи призові місця. Ризька школа № 49 по праву вважається однією з найспортивніших у Латвії, а захоплення спортом уже давно стало частиною шкільної культури.

Першу леді вразили насиченість і різноманітність активностей, які пропонують дітям у межах шкільної програми, а також кількість уваги та зусиль з боку школи та місцевих органів влади для популяризації спорту серед учнів.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-