До України після реабілітації в Грузії повернулися учасники АТО та ООС

До України після реабілітації в Грузії повернулися учасники АТО та ООС

Укрінформ
Ще одна група військовослужбовців Збройних сил України, які зазнали поранень під час бойових дій на Донбасі, повернулася після реабілітації в грузинському місті Церовані.

Про це повідомляє Управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України Міністерства оборони.

"Під час двотижневого курсу з психологічної реабілітації в медико-психологічному реабілітаційному центрі Міністерства оборони Грузії українські військовослужбовці, які зазнали поранень під час бойових дій, мали нагоду пройти курс фізіореабілітаційних процедур на сучасному обладнанні", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Канадська діаспора організувала проєкт з реабілітації українських військових з нейротравмами

Крім того, фізичне та психологічне відновлення захисники України отримали завдяки мальовничим краєвидам, чистому повітрю, духу та історії дружньої Грузії.

Зазначається, що питання направлення військовослужбовців постраждалих в зоні АТО/ООС на реабілітацію у медико-психологічний реабілітаційний центр Міноборони Грузії ініційовано грузинською стороною.

Читайте також: Українська співачка у США провела десятки концертів для допомоги Україні

З метою реалізації зазначеного проєкту 28 квітня 2015 року в Грузії підписано відповідний Меморандум між міністерствами оборони обох країн. 20 серпня 2015 року перша група українських військовослужбовців відбула до Грузії для проходження реабілітації упродовж14 діб.

За даними МОУ, протягом 2015-2019 років у спеціалізованому центрі вже пройшли реабілітацію понад 300 військовослужбовців ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-