Уряд на суботньому засіданні виділив мільярд гривень на зарплати шахтарям

Уряд на суботньому засіданні виділив мільярд гривень на зарплати шахтарям

Укрінформ
Уряд підготував зміни до державного бюджету на 2019 рік та виділив 1 млрд гривень на погашення зарплатного боргу перед шахтарями.

Про це написав у Facebook міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель.

"Сьогодні Кабмін передбачив 1 млрд грн на виплату заробітних плат та погашення заборгованості. Дана сума передбачена у проекті Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2019 рік" за бюджетною програмою "Реструктуризація вугільної галузі", який схвалив уряд. Чекаємо швидких рішень у Парламенті", - написав Оржель.

Читайте також: Борги по зарплаті перед шахтарями в Україні перевищили 1 млрд грн – Укрвуглепрофспілка

Як раніше повідомляло агентство, заборгованість по заробітній платі на державних вугледобувних підприємствах України становить 1,2 млрд гривень, низка підприємств розпочала проведення протестних акцій.

"Наступного тижня - 16 жовтня - в Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів має бути розглянуте питання щодо ситуації, яка склалася з виплати заробітної плати та визначення подальших дій по розв’язанню даної проблеми", - констатували в Профспілці працівників вугільної промисловості України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-