Турбота про дітей на лінії розмежування є першочерговим завданням - Кулеба

Турбота про дітей на лінії розмежування є першочерговим завданням - Кулеба

Укрінформ
Турбота про дітей, які живуть на лінії розмежування, є першочерговим завданням влади.

На цьому наголосив уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба під час моніторингової поїздки до Луганської та Донецької областей, повідомляє пресслужба Президента.

«Наше першочергове завдання – дбати про дітей, які живуть на лінії розмежування, у "сірій зоні". Навіть у таких складних умовах ми маємо зробити все, щоб діти могли почуватися безпечно, могли навчатись і вчасно отримувати медичну допомогу», - підкреслив Кулеба.

На Луганщині він разом із представниками організації Save the Children поспілкувався з дітьми, які проживають на лінії розмежування в Попаснянському районі, Золотому-3 й Золотому-4. Як зазначається, своєю найбільшою мрією діти назвали закінчення війни.

Читайте також: Дитячий омбудсмен розповів, як зміниться процедура усиновлення сиріт в Україні

Уповноважений з прав дитини також узяв участь у робочій нараді в Попаснянській райдержадміністрації, під час якої обговорювалися проблеми освіти, медицини, соціальної сфери. Йшлося і про закриття шкіл, дозвілля, харчування дітей. Учасники наради наголошували на тому, що в регіоні майже немає дитячих психіатрів, травматологів та інших медичних фахівців. А брак соціальних працівників не дозволяє виявляти та підтримувати всі сім’ї, що перебувають у складних життєвих обставинах.

У Донецькій області Кулеба поспілкувався з батьками та дітьми в центрі Save the Children, що розташований на лінії розмежування у Красногорівці.

«Проблеми захисту прав дітей не те що не втратили своєї актуальності, а набули особливої гостроти. Наразі кількість дитячого населення на підконтрольній українській владі території в Донецькій області становить 300 тис. 162 особи, з яких 63 тис. 500 дітей є внутрішньо переміщеними особами, 5270 осіб – це діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування», – зауважив під час зустрічі керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

Читайте також: Президент підписав указ щодо підтримки сімей, які виховують сиріт

Разом з уповноваженим вони визначили пріоритети роботи і звертатимуться по підтримку до уряду.

Нагадаємо: Save the Children – міжнародна неурядова організація, яка опікується підтримкою сімей та захистом прав дітей. У 2014 році розпочала роботу з реагування на надзвичайні ситуації на Сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-