МВС допоможе оскаржити вирок італійського суду нацгвардійцеві Марківу

МВС допоможе оскаржити вирок італійського суду нацгвардійцеві Марківу

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ допоможе оскаржити в апеляційному суді рішення у справі нацгвардійця Віталія Марківа, засудженого в Італії до 24 років ув'язнення.

Про це повідомляє пресслужба МВС у Facebook.

"Вчора суд присяжних опублікував мотиваційну частину вироку у справі Віталія Марківа. Наразі Міністерство внутрішніх справ отримало рішення суду і працює над його перекладом. МВС докладе всіх зусиль для відновлення справедливості та звільнення Віталія", - зазначається у повідомленні.

У МВС підкреслили, що їхня позиція залишається незмінною: обвинувачення Віталія Марківа – абсурдні.

Як повідомлялося, 12 липня суд в італійській Павії засудив нацгвардійця Віталія Марківа до 24 років позбавлення волі за звинуваченням у причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі та його перекладача-росіянина поблизу Слов’янська в 2014 році.

Читайте також: Зеленський запропонував прем’єру Італії створити спільну слідчу групу у "справі Марківа"

Президент Володимир Зеленський доручив МЗС та ГПУ "повернути в Україну засудженого в Італії Віталія Марківа". Згодом у телефонній розмові з італійським прем’єром Джузеппе Конте глава Української держави "висловив стурбованість невиправдано жорстоким рішенням суду".

На День захисника України, 14 жовтня, у Києві відбудеться марш, присвячений Марківу. На марш зберуться його побратими, активісти, волонтери.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-