Ключовий свідок у справі “золотого” Романчука не прийшов у суд

Ключовий свідок у справі “золотого” Романчука не прийшов у суд

Укрінформ
Судовове засідання у справі колишнього першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Миколи Романчука знову відклали через неявку ключового свідка – у якого чиновник нібито і вимагав хабар.

Про це повідомила пресслужба Центрального райсуду м.Миколаєва.

«У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Миколи Романчука у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України. На засідання вчергове не було доставлено останнього свідка сторони обвинувачення громадянина Г., стосовно якого постановлено ухвалу про застосування щодо нього примусового приводу», - йдеться у повідомленні.

Прокурор пояснив, що згідно з його інформацією, громадянин Г. перебуває у відрядженні за межами Миколаївської області.

Суд наголосив, що поведінка свідка громадянина Г., якого суд через постійні неявки не може допитати вже протягом 2,5 років, може бути розцінена, як переховування від суду та ухилення від дачі показів.

Крім того, прокурор заявив клопотання про направлення зазначеного кримінального провадження до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду для вирішення питання щодо передачі його для розгляду Вищим антикорупційним судом України.

Читайте також: В суді у справі “золотого” Романчука змінили прокурорів, а ключовий свідок не з'явився

Захисники заперечували проти задоволення клопотання, оскільки з урахуванням останніх змін до КПК України, дане кримінальне провадження не підсудне Вищому антикорупційному суду України. Отож колегія суддів відмовила у задоволенні клопотання прокурора.

Також було оголошено клопотання подане до канцелярії суду за 30 хвилин до початку засідання від імені свідка громадянина Г. Відповідно до нього, той просить відкласти суд, оскільки його захисник перебуває за межами міста.

Також суд оголосив акт, складений співробітниками канцелярії, відповідно до якого, невідомий чоловік, який не надав документів, що посвідчують особу, лишив зазначене клопотання на віконці в приміщенні канцелярії.

Читайте також: "Золотий" Романчук скаржиться, що після обшуку зникла його Зірка Героя

Як повідомляв Укрінформ, 3 червня 2016 року СБУ спільно з військовою прокуратурою заявили про припинення корупційної діяльності групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови Миколаївської ОДА Миколою Романчуком. Вони вимагали хабар 90 тис. доларів за надання дозволу ТОВ «ЕЛК-БУД» по видобутку вапняку.

Процес триває вже майже три роки, засідання постійно переносяться.

Було допитано близько десятка з заявлених обвинуваченням свідків, але жоден з них вину Романчука не підтвердив.

Експосадовець обвинувачується в отриманні неправомірної вигоди від керівника ТОВ за сприяння в отриманні спецдозволу на користування надрами, необхідних висновків і погоджень. Але саме ця людина, яка підлягає допиту в якості свідка, у судове засідання не з’являється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-