За деолігархізацією ЗМІ стежитиме Нацрада — Зеленський

За деолігархізацією ЗМІ стежитиме Нацрада — Зеленський

Укрінформ
Законопроєкт щодо деолігархізації засобів масової інформації напрацюють, коли повністю сформується Міністерство культури, молоді та спорту.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час прес-марафону 10 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Деолігархізація медіа говорить про те, що всі власники телеканалів, всіх ЗМІ, інтернет-платформ повинні бути бізнесменами, а не політиками. Тобто вони не мають впливати на політику того, чи іншого засобу масової інформації. Такий закон ми повинні розробляти. Ми чекали, що в нас сформується повністю Міністерство, яким керує пан Бородянський і ми почнемо, вони ще не сформувались, ми вибудуємо рамку для цього законопроєкту і будемо обговорювати це з телеканалами", - сказав Зеленський.

Він додав, що у майбутньому за дотриманням цього закону має стежити Нацрада з питань телебачення та радіомовлення.

"Має бути закон. І дивитися, чи усі дотримуються цього закону, повинна Нацрада з питань телебачення і радіомовлення. Бородянський з Нацрадою, можна з Президентом України, має створити законопроєкт, Раді показати цей законопроєкт, далі зустрітися з усіма олігархами-власниками телеканалів, сісти і сказати: впливати на політику більше не можна", - додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський заступився за Мендель: Якби я не був Президентом, то відповів би Андрушку інакше

Він додав, що зможе домовитися з олігархами щодо невтручання в редакційну політику каналів, якщо його "не штовхатимуть з усіх боків" ті, заради кого він збирається домовитись.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Президент України Володимир Зеленський проводить пресмарафон. Глава держави відповідає на запитання журналістів протягом усього дня. Пресмарафон вже побив світовий рекорд пресконференції Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-