У Росії пенсіонера засудили на 12 років за

У Росії пенсіонера засудили на 12 років за "шпигунство" на користь України

Укрінформ
Ростовський обласний суд РФ засудив мешканця селища Чертково, що межує з Україною, Володимира Моргунова до 12 років колонії суворого режиму за держзраду.

Про це повідомляє ТАСС.

"Ростовський обласний суд у середу засудив 72-річного жителя прикордонного з Україною селища Чертково у Ростовській області Володимира Моргунова до 12 років виправної колонії суворого режиму за державну зраду", - йдеться в повідомленні.

У пресслужбі регіонального управління ФСБ заявили, що уродженцю селища Мілове Луганської області Моргунову було висунуто обвинувачення за ст. 275 КК РФ ("державна зрада").

Пенсіонера затримали у листопаді минулого року. За словами силовиків, в ході обшуку будинку у Моргунова виявлено 10 коробок з-під телефонів, численні сім-карти, а також два паспорти на його ім'я - російський і український.

Читайте також: Слідком РФ "шиє" нові справи українським військовим

"Встановлено, що Моргунов передавав інформацію співробітнику іноземної спецслужби під час особистих зустрічей, про які він домовлявся по телефону", - йдеться у повідомленні.

Водночас стверджується, що зустрічі проходили на українській території.

За даними слідства, "зарубіжну розвідку", нібито, "цікавила ситуація в різних сферах економіки, суспільно-політичного життя прикордонного Чертківського району, а також інформація щодо дислокації військової техніки на прикордонній території, сил і засобів, задіяних у забезпеченні охорони державного кордону РФ".

Як повідомляють ЗМІ, адвокат обвинуваченого заявив, що сторона захисту оскаржувати вирок не має наміру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-