В Україні проведуть аудит перинатальних центрів

В Україні проведуть аудит перинатальних центрів

Фото
Укрінформ
В Україні має бути проведений аудит медичних закладів перинатальної допомоги.
Про це йшлося на зустрічі міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької з представниками Асоціації неонатологів України та уповноваженим Президента з прав дітей Миколою Кулебою, повідомляє МОЗ у Facebook.

"Першочергове напрацювання МОЗ разом з Асоціацією неонатологів України — завершення процесу регіоналізації, що є необхідною умовою надання перинатальної допомоги, та проведення аудиту закладів. Потрібно оцінити забезпечення кадрами, обладнанням та ліками і стан самих цих центрів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зараз Асоціація неонатологів розробляє навчальну програму за спеціальністю “Неонатологія” та адаптує її для України.

Читайте також: Скалецька відповість на запитання про перший місяць роботи у МОЗ

"Це означає, що найближчим часом ми отримаємо якісну і доступну медичну допомогу новонародженим, будемо спроможні забезпечити скринінг природжених вад розвитку плода на ранніх стадіях", - наголошують у МОЗ.

Під час зустрічі міністр підкреслила, що "чим швидше ми візьмемося до надання якісної медичної допомоги при народженні, тим менше витрачаємо на лікування у зрілому віці”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-