Під Кабміном вимагають розблокувати поставки ліків для тяжкохворих

Під Кабміном вимагають розблокувати поставки ліків для тяжкохворих

Фото
Укрінформ
Представники низки пацієнтських організацій проводять акцію під Кабінетом міністрів, вимагаючи розблокувати поставки у регіони ліків від низки тяжких захворювань.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в акції "МОЗ досягнув дна" беруть участь пацієнти з онкологічними захворюваннями, ювенільним ревматоїдним артритом, недосконалим остеогенезом, розсіяним склерозом та іншими тяжкими недугами. Мітингувальники передали до Кабміну листа з вимогою вирішити питання.

Голова БО "100% Життя" Дмитро Шерембей заявив, що нині пацієнти з низкою захворювань змушені перервати лікування через відсутність препаратів у медзакладах. Така ситуація виникла через те, що у МОЗ не підписали документи про розподіл необхідних ліків.

"(Це сталося) не з причини того, що немає грошей, не з причини того, що держава не закупила ліки, а з причини того, що держава купила ліки, але вони застрягли, не доїхали до пацієнтів. В серпні потрібно було підписати документи, щоб ліки були в лікарнях. Півтора місяця документи не підписували ніякі взагалі. Це призвело до того, що вся логістика доставки медикаментів ламається і пацієнти не продовжують курс лікування", - сказав Шерембей.

Акція під Кабміном "МОЗ досяг дна" / Фото: Наталія Молчанова, Укрінформ

Він наголосив, що для багатьох пацієнтів, які не мають змоги купити ліки власним коштом через їхню високу вартість, це зводить нанівець весь курс лікування.

Читайте також: Скалецька відповість на запитання про перший місяць роботи у МОЗ

Утім, за його словами, навіть у разі термінового вирішення питання ліки надійдуть до лікарень, щонайменше, за два тижні.

Шерембей наголосив, що представники пацієнтських організацій зверталися до МОЗ з питання доставки ліків, натомість за місяць не змогли досягти результату.

У свою чергу, перший заступник міністра охорони здоров'я Андрій Семиволос, який вийшов до протестувальників, заявив, що "відповідні документи підписані декілька днів тому".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-