Американця, який служив у АТО, заарештували за подвійне вбивство у США

Американця, який служив у АТО, заарештували за подвійне вбивство у США

Фото, відео
Укрінформ
Колишнього військового зі США Крейга Ланга, який брав участь у бойових діях на сході України в 2016 році, взяли під варту в залі Вінницького суду. У США його підозрюють у крадіжці, розбої та вбивстві подружньої пари.

Про арешт повідомив Вінницький апеляційний суд на своїй сторінці у Facebook.

"Застосувати щодо громадянина Сполучених Штатів Америки Крейга Ланга запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 6 грудня цього року. Так вирішив апеляційний суд, розглянувши сьогодні апеляційну скаргу прокурора на ухвалу міського суду. Прокуратура клопотала про тримання особи під вартою для забезпечення видачі (екстрадиційний арешт)", - йдеться у повідомленні.

Як стало відомо на судовому засіданні, 21 серпня цього року іноземця затримали інспектори прикордонної служби "Могилів-Подільський". З'ясувалося, що його розшукують правоохоронні органи США, аби притягнути до відповідальності за трьома кримінальними справами.

Підозрюють, що він скоїв крадіжку, розбій і вбивство. За українським законодавством ці злочини є екстрадиційними: вони відповідають статтям 185, 187 та частині 2 статті 115 Кримінального кодексу України і караються позбавленням волі. Зокрема, остання передбачає ув’язнення на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне ув'язнення.

Цікаво, що Ланг брав участь в антитерористичній операції на сході України у березні-квітні 2016 року. За словами захисників, чоловік проживав у Києві разом зі своєю співмешканкою.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду підкреслює, що повний текст ухвали буде 11 жовтня. "Тоді й повідомимо, чому суд прийняв саме таке рішення", - зазначається в повідомленні.

Колишні військовослужбовці США Алекс Цвіфельхофер і Крейг Ланг підозрюються у вбивстві подружньої пари, скоєному в штаті Флорида у квітні 2018 року з метою пограбування, при спробі добути гроші на поїздку до Венесуели, щоб "взяти участь у збройному конфлікті проти Боліваріанської Республіки Венесуела".

Подружня пара мала намір купити у Ланга і Цвіфельхофера зброю на суму 3 тисячі доларів. Ексвійськові кілька разів змінювали місце зустрічі з парою, перш ніж заманити їх на темний безлюдний майданчик.

Згідно з документами суду, у Серафіна Лоренцо вистрелили сім разів, а в його дружину Діану Лоренцо - 11, повідомляє агентство ESTERO.

У травні цього року Ланг перебував на території України і в інтерв'ю українським ЗМІ розповідав, що він воює в складі "Грузинського легіону", оскільки хотів стати частиною професійної армії.

У "Грузинському легіоні" Укрінформу повідомили, що Крейг Ланг "був, як і всі іноземці, на контракті в ЗСУ в 25-у батальоні. До підписания контракту на ньому не було ніякого криміналу".

Там також зазначили, що до підписання контракту та після нього перебував у лавах "Правого сектору".

Фото: Вінницький апеляційний суд

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-