На міжнародній конференції у бібліотеці Вернадського обговорили проблеми “життя в цифрі”

На міжнародній конференції у бібліотеці Вернадського обговорили проблеми “життя в цифрі”

Укрінформ
Проблеми правильної організації бібліотеки в цифрову епоху, об’єднання зусиль науковців і практиків у розв’язанні актуальних питань комунікації обговорювали на Міжнародній науковій конференції, що відкрилась у Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського.

Про це Укрінформу повідомила керівник пресслужби бібліотеки Зоя Шарикова.

“Орієнтація на “життя в цифрі” уже стала для бібліотечної сфери стратегічно важливим вибором. Проте бібліотеку цифрової епохи не слід уявляти однобічно – тільки як збір, обробку, використання електронних ресурсів, місце виходу в Інтернет... Бібліотека, яка хоче відповідати вимогам плюралістичного суспільства, має поєднувати, гармонізувати в собі всі види інформаційних ресурсів на всіх видах носіїв інформації... У цифровому середовищі бібліотека зможе повноцінно функціонувати, якщо вона сама буде цифровізованим цілим, а бібліотекар стане інформацієзнавцем”, - вважає почесний генеральний директор бібліотеки ім. Вернадського Олексій Онищенко.

На його думку, бібліотечний сервіс дедалі більше зосереджуватиметься навколо задоволення індивідуальних інформаційних потреб читачів. Адже завдяки цифровим технологіям

Читайте також: Столичну бібліотеку імені Тичини перетворили на сучасний бібліохаб

Бібліотека може вибрати не лише зі своїх фондів, а й з усіх доступних джерел в інтернет-просторі потрібні читачеві конкретні відомості з конкретної теми у вигляді згрупованого матеріалу і доставити їх у будь-яку точку світу на будь-який мобільний пристрій замовника.

Організаторами цьогорічної Міжнародної наукової конференції традиційно є Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського, Інформаційно-бібліотечна рада НАН України, Асоціація бібліотек України, Рада директорів наукових бібліотек та інформаційних центрів академій наук – членів Міжнародної асоціації академій наук.

У роботі конференції прийняли участь науковці та спеціалісти бібліотек, архівів, музеїв, видавництв, інформаційних підрозділів установ і громадських організацій, представники органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-