Олена Зеленська просуватиме проєкти з поліпшення дитячого харчування

Олена Зеленська просуватиме проєкти з поліпшення дитячого харчування

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська планує підтримувати та розвивати окремі напрями педіатрії та просувати проєкти з поліпшення дитячого харчування.

Про це вона заявила у вівторок під час виступу на відкритті XIV Конгресу педіатрів України на тему «Актуальні проблеми педіатрії», повідомляє сайт глави держави.

У своєму виступі Олена Зеленська підкреслила, що як дружина Президента планує особливо підтримувати та розвивати окремі напрями педіатрії та приділяти увагу здоров’ю майбутніх поколінь.

Зокрема, вона повідомила, що просуватиме проєкти з поліпшення дитячого харчування та впровадження здорового й збалансованого харчування у школах та дитячих садках.

«Минулого тижня у нас відбулася перша зустріч із представниками органів державної влади, що мають долучитися до дій заради змін у системі шкільного харчування, – міністрами, представниками профільного комітету Верховної Ради з освіти, Держспоживслужби та експертами з дитячого харчування. Зустріч відбулась у форматі круглого столу, і ми зрозуміли, що ця тема є дуже цікавою для всіх. Ми вже маємо перший план дій», - сказала перша леді.

Дружина глави держави висловила сподівання на підтримку педіатрів у популяризації ідеї здорового харчування для дітей поміж батьків та пацієнтів.

Також перша леді звернула увагу на важливість психологічного комфорту та підтримки дітей під час лікування.

Читайте також: Зеленський вручив подарунки “Учителям року”

Так, вона зазначила, що лікування неможливе без емоційної складової, контакту та оптимістичного погляду – особливо коли йдеться про дітей.

«Як зрозуміти, що твоє існування в суспільстві необхідне? Мені здається, тільки лікар може сказати собі в будь-який день свого життя, що прожив його не марно. Щодня кожен із вас або рятує життя, або допомагає позбутися болю», - наголосила Зеленська.

Водночас директор Інституту педіатрії, акушерства та гінекології Юрій Антипкін закликав розробити разом із дружиною Президента програму профілактичної підтримки дітей та реалізувати цей план під її патронатом.

Фото: пресслужба Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-