У політв'язня Кремля Віктора Шура погіршився стан здоров’я — Денісова

У політв'язня Кремля Віктора Шура погіршився стан здоров’я — Денісова

Укрінформ
Стан здоров'я незаконно засудженого в РФ Віктора Шура погіршився.

Про це написала уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

політв'язня Віктора Шура погіршився стан здоров’я! За інформацією, яку надали рідні, протягом місяця його турбують сильні головні болі, болі в серці, підвищений тиск та набряк обличчя. Крім того, вони повідомили, що Віктор звертався за медичною допомогою, але не отримав її", - інформує омбудсмен.

Читайте також: Денісова звернулася до Москалькової щодо здоров'я двох ув'язнених українців

Денісова повідомила, що у серпні 2018 року була аналогічна ситуація – у Шура сталося загострення хронічних хвороб.

"Ситуація щодо погіршення стану здоров'я Віктора має системний характер. Тому звернулася до Уповноваженого з прав людини РФ Тетяни Москалькової вжити заходів та забезпечити проведення відповідного медичного обстеження та лікування", - заявила уповноважена.

Читайте також: Денісова розповіла на нараді ОБСЄ про 113 українських політв’язнів

Як відомо, Віктор Шур був засуджений у Росії до 12 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у тому, що він нібито займався в Брянській області розвідувальною діяльністю за завданням Держприкордонслужби України. Згідно з матеріалами справи Шур був затриманий під час спроби зробити фотознімки закритого режимного об'єкта, що насправді є аеродромом, який не працює. За деякими даними, ця територія використовується для випасу рогатої худоби.

Шур - ювелір, син відомого українського колекціонера рідкісних ікон. За інформацією LetMyPeopleGo, після розпаду СРСР Шур прийняв російське громадянство, виходячи з інтересів свого бізнесу. Однак у нього був дозвіл на проживання в Україні, і до недавнього часу він постійно проживав у Чернігові, де і зараз живе його сім'я.

Рідні Шура ініціювали процес відновлення його в українському громадянстві, і у 2016 році він отримав громадянство України за правом територіального походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-