Четверо ексдепутатів

Четверо ексдепутатів "загубили" у деклараціях майже 90 мільйонів - НАЗК

Укрінформ
НАЗК за результатами повних перевірок декларацій ряду народних депутатів України VIII скликання виявило ознаки декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

"Недостовірну інформацію у деклараціях подали народні депутати України Руслан Демчак, Станіслав Березкін, Аркадій Корнацький та Вадим Кривохатько", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як зазначається, Демчак у декларації за 2016 рік зазначив недостовірні відомості про кошти, розміщені ним на банківських рахунках, та номінальну вартість цінних паперів, які йому належать. Загалом виявлено порушень на суму понад 71,7 млн гривень, уточнили у відомстві.

Натомість Березкін, подаючи декларацію за 2015 рік (виправлену), зазначив недостовірні відомості про квартиру та 2 машиномісця, які належать його дружині на праві власності. Сума недостовірних відомостей у декларації за 2015 рік (виправленій) становить понад 14,3 млн гривень, зазначили у НАЗК.

Читайте також: НАЗК розкрило декларації всіх військових прокурорів

У відомстві поінформували, що Корнацький у декларації за 2016 рік не задекларував свої корпоративні права та низку земельних ділянок, які належать йому на праві власності та оренди. Крім того, він не відобразив інформацію про право користування житловим будинком, який є його зареєстрованим місцем проживання, та не зазначив відомості про видатки, на підставі яких набув право власності на земельні ділянки. "Так, загальна сума недостовірних відомостей у декларації за 2016 рік становить понад 3,2 млн гривень", - розповіли у НАЗК.

Водночас, Кривохатько, подаючи декларацію за 2017 рік, зазначив недостовірні відомості про вартість на дату набуття ним у власність автомобіля на загальну суму понад 471 тис. гривень, інформують в антикорупційному відомстві.

"Обґрунтовані висновки про виявлені ознаки кримінальних правопорушень будуть направлені до Національного антикорупційного бюро України", - заявили у НАЗК.

У відомстві нагадали, що відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлена статтею 366 – 1 Кримінального кодексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-