“Українського диверсанта” Дудку етапують до Москви, де він зараз - невідомо

“Українського диверсанта” Дудку етапують до Москви, де він зараз - невідомо

Укрінформ
Місцезнаходження засудженого у "справі українських диверсантів" Володимира Дудки залишається невідомим.

Про це проекту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив його син Ілля Каверніков.

"Де він (Володимир Дудка - ред.) зараз, як його здоров'я і чи є у нього ліки, я не знаю. Минулого тижня я намагався дізнатися, чи прибув батько в СІЗО Лефортово, однак там сказали, що його ще немає", - сказав Каверніков.

За його словами, адвокати батька також дотепер нічого не знають про його місцезнаходження.

Відомо, що близько місяця тому Верховний суд РФ ухвалив рішення розглянути 15 жовтня скаргу на вирок фігурантам "справи українських диверсантів" Олексію Бессарабову і Володимиру Дудці. З цією метою обох етапують з сімферопольського СІЗО в Москву.

Читайте також: На Майдані пройшла акція на підтримку "українського диверсанта" Дудки

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада 2016 року в Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру «Номос" Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, а також їхнього близького друга Володимира Дудку. Усіх трьох обвинуватили в, нібито, у підготовці диверсій в Криму на замовлення української розвідки.

4 квітня 2019 року "суд" у Севастополі засудив Дудку і Бессарабова до 14 років ув'язнення з відбуванням у колонії суворого режиму і призначив кожному штраф: Дудці - в розмірі 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а Бессарабову - в розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з вироком.

У відомстві заявили, що мінімум 86 українських політв'язнів дотепер залишаються в тюрмах в Росії і включеному Криму, і щонайменше 227 полонених утримуються на окупованій території Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-