Перші класи у 10 регіонах отримають набори LEGO вже цього тижня

Перші класи у 10 регіонах отримають набори LEGO вже цього тижня

Укрінформ
Уже цього тижня до України було завезено та розподілено по 10 регіонах 13 вантажівок з наборами LEGO Play Box та Six Bricks для перших класів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки.

"Ці набори – хороший дидактичний матеріал для наших вчителів. Під них прописані спеціальні методики, які допомагають дітям як засвоювати знання, так і розвивати м’які навички. Це дуже суттєва допомога Україні. І ми раді, що маємо такі довірливі та міцні стосунки з партнерами. Реформа "Нова українська школа" – це справа багатьох, і без такої співпраці здійснити її було б надзвичайно важко", – зазначила міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Першими цьогоріч набори отримують Вінницька, Житомирська, Кіровоградська, Полтавська, Сумська, Черкаська, Чернігівська, Київська, частково Хмельницька області та м. Київ.

Читайте також: МОН дослідить рівень розвитку третьокласників у 150 школах

Торік загалом було завезено 51 вантажівку з наборами LEGO, і цьогоріч розраховують на приблизно такий же обсяг. Завезення наборів до України відбувається у 4 етапи – вересень, жовтень (Six Bricks), листопад 2019 року та березень 2020 року.

Ця співпраця відбувається в межах Меморандуму про взаєморозуміння між МОН та The LEGO Foundation, що був підписаний влітку цього року. Окрім підтримки реформи у початковій школі, він також передбачає поглиблення співпраці між МОН та The LEGO Foundation у дошкільній освіті, вищій педагогічній освіті та післядипломній педагогічній освіті. Також The LEGO Foundation долучається до проведення наукових та моніторингових досліджень у дошкіллі та початковій школі України.

Фото: mon.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-