У Нацполіціі змінили 40% персоналу — Клименко

У Нацполіціі змінили 40% персоналу — Клименко

Укрінформ
Глава Нацполіціі Ігор Клименко заявив, що в Нацполіціі поміняли 40 відсотків персоналу.

Про це він сказав в інтерв'ю lb.ua.

«Нас (співробітників Нацполіціі - ред.) 130 тисяч осіб. Ще в 15 році заступник міністра внутрішніх справ того часу Ека Згуладзе говорила, що для того, щоб поміняти весь особовий склад і знайти нові обличчя, необхідно 10-12 років. Міністр внутрішніх справ і ми знали, яку реформу починаємо, на які жертви йдемо. На сьогоднішній день ми поміняли 40% персоналу. Залишилося 60%», - сказав Клименко.

Також він повідомив, що через суди поновилися на своїх посадах в поліції не менше трьох тисяч осіб.

На питання про те, що з цим робити, він відповів, що «звільняємо вдруге».

«Але, взагалі, це питання не до мене. Ми констатуємо факт, що суди не завжди справедливі. Це наша суб'єктивна думка. У той же час, можу сказати, що є помилка і з боку молодої Національної поліції 2015-2016 років, коли у нас ще не було достатньої нормативної бази. Документи на звільнення з лав поліції іноді складалися неправильно, давали можливість оскаржити їх у суді», - уточнив Клименко.

Читайте також: Князєв став радником Авакова

Говорячи про зарплати для поліцейських, він підкреслив, що «ми не встигаємо за зарплатами, які ростуть у «народному господарстві».

«Старт сержанта Національної поліції України становить дев'ять тисяч гривень. З цього року підвищили зарплату оперуповноваженим - їхній оклад близько 11500-12500 грн. Це не той рівень, який би ми хотіли, хоча й куди кращий, ніж був до реформи», - зазначив Клименко.

Також він підкреслив, що «нас дуже хвилює некомплект у патрульної поліції, тому що це фундамент, наше майбутнє».

«Люди, які зараз у патрульній поліції, через п'ять, десять або п'ятнадцять років будуть керівниками середньої і вищої ланки Нацполіціі. Ми на це сподіваємося, і до цього їх готуємо. Наша мета, щоб кожен співробітник, який прийшов у поліцію, пройшов службу в патрулі, перш ніж іти далі. Ось як утримати цих людей на службі - це проблема. І не тільки в зарплаті. Через некомплект є проблема з порушенням розпорядку дня», - додав глава Нацполіціі.

Клименко також заявив, що не має наміру змінювати курс Нацполіції, а планує покращувати роботу поліції в різних аспектах.

Другий момент, який на його думку потребує опрацювання, це - суттєве поліпшення стану реагування на повідомлення про вчинення злочинів і правопорушень. Клименко обіцяє «категорично припиняти будь-які фальсифікації, спроби залишити без розгляду звернення громадян».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-