За тиждень на кір захворіли близько 70 людей

За тиждень на кір захворіли близько 70 людей

Укрінформ
За останній тиждень на кір в Україні захворіло 69 осіб, з яких чотири дитини.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

"За оперативними даними Центру громадського здоров’я України, протягом 40-го тижня 2019 р. на кір захворіли 69 людей — 28 дорослих і 41 дитина. Щеплення — єдиний надійний захист від кору, особливо якщо у вашому регіоні зафіксовано спалах захворюваності", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, із 26 вересня до 3 жовтня найбільше нових випадків кору зареєстровано у Дніпропетровській (14 хворих: 4 дорослих та 10 дітей), Закарпатській (12 дітей), Вінницькій (8: 2 дорослих і 6 дітей), м. Київ (6: 3 дорослих і 3 дітей) та Херсонській (5: 1 дорослий та 4 дітей) областях.

У ЦГЗ наголосили, що з початком навчального року захворюваність зазвичай зростає, особливо серед дітей, тому важливо зробити щеплення дитині якомога швидше.

Загалом з початку року (з 28 грудня 2018 р. до 3 жовтня 2019 р.) на кір захворіли 58 039 людей — 27 485 дорослих і 30 554 дитини, від ускладнень кору померли 20 людей. Протягом спалаху, з літа 2017 р., на кір захворіли більше 115 000 людей, 41 з яких померла.

Міністерство охорони здоров’я України разом із Центром громадського здоров’я закликають регіони проводити спецоперації з подолання спалаху кору.

Для надійного захисту від хвороби усі діти мають вчасно отримати як першу, так і другу дозу вакцини проти кору. Центр громадського здоров’я закликає всіх дотримуватися Календаря профілактичних щеплень і якомога швидше надолужити, якщо пропустили планову вакцинацію.

Читайте також: Кір повернувся у країни, де хворобу вважали переможеною

МОЗ України надає можливість безоплатно вакцинуватися і дітям, і дорослим: вікові обмеження на безоплатну вакцинацію від кору скасовано. Також можна вакцинувати немовлят віком від 6 місяців, для яких кір особливо небезпечний. Крім того, щеплення мають отримати діти, чиї батьки брали фальшиву довідку про вакцинацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-