ВАКС відклав розгляд справи щодо ексголови Держаудиту

ВАКС відклав розгляд справи щодо ексголови Держаудиту

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд відклав розгляд кримінального провадження щодо ексголови Держаудиту Лідії Гаврилової.

Таке рішення оголосила головуюча суддя Тетяна Гавриленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колегія суддів ухвалила оголосити перерву у даному підготовчому засіданні", - сказала Гавриленко.

Так, під час засідання колегія суддів ухвалила закрити кримінальне провадження щодо Гаврилової саме у частині щодо незаконного збагачення.

Водночас, справа щодо Гаврилової буде продовжувати розглядатися у іншій частині - недостовірне декларування.

У сторін є 7 днів на оскарження цієї ухвали.

Адвокат Гаврилової Ярослав Білявський зауважив, що потрібно, щоб сплив 7-денний строк на оскарження цієї ухвали суду. І лише тоді, на думку адвоката, краще продовжити судове засідання.

Читайте також: Кабмін звільнив голову Держаудитслужби

Водночас адвокати Гаврилової повідомили суду, що у них на наступному тижні відрядження, до 21 жовтня включно, і просили перенести судове засідання вже після цих чисел.

У свою чергу суддя Гавриленко зазначила, що про дату і час засідання сторін буде повідомлено додатково.

Як повідомлялося, САП наприкінці 2017 року висунула обвинувачення Гавриловій у незаконному збагаченні. За версією слідства, Гаврилова впродовж 2015-2016 років отримала активів на 9,92 млн грн. Під час обшуку у чиновниці знайшли, зокрема, золоті зливки. При цьому законність їх придбання не підкріплюється доказами, зібраними детективами НАБУ.

25 січня суд обрав для Гаврилової запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Водночас суд відмовився відсторонити Гаврилову від посади.

3 березня НАБУ завершило досудове розслідування у справі Гаврилової, а 30 березня обвинувальний акт щодо очільниці Держаудиту було направлено до суду.

Справу відтоді розглядав Солом'янський райсуд Києва.

26 лютого КСУ визнав неконституційною ст. 368-2 Кримінального кодексу України, яка передбачала притягнення до кримінальної відповідальності чиновників за незаконне збагачення.

5 вересня в Україні розпочав роботу Вищий антикорупційний суд, який здійснюватиме правосуддя у кримінальних провадженнях щодо корупційних злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-