Україна має перейти на

Україна має перейти на "цирк без тварин" — Мінкультури

Укрінформ
Україна якнайскоріше має стати державою, в якій не буде цирків із тваринами.

Таке переконання висловив у Facebоok міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

"Я вважаю, що Україна якомога швидше має стати державою, де буде відсутнє таке ганебне явище, як цирк з тваринами. І я радий, що в моїй команді є люди, які безумовно поділяють цю позицію", - написав він, перепостивши публікацію свого нового заступника Ірини Подоляк.

У її пості йдеться, зокрема, про те, що цього тижня відбулася зустріч представників влади з керівниками державних цирків, на якій мав обговорюватися алгоритм переходу на "цирк без тварин".

"Натомість, більшість розповідала про історію цирку і малюнки на античних фресках і вазах, любов і піклування про тварин в українських цирках, висловлювали турботу про дресирувальників, їх родини і їх тварин, а також, що без тварин цирк збанкрутіє, бо "люди приходять на тварин", - написала заступник міністра.

Читайте також: У Коломиї розглянуть петицію про заборону шапіто з тваринами

Вона додала, що,о попри все, на зустрічі було досягнуто домовленості про те, що наступного тижня буде запропонований відповідний алгоритм.

"Однак, головне питання: що робити з тваринами? Без будівництва нового, сучасного "притулку" буде складно, але, можливо, будуть інші пропозиції?" - зауважила посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів 2 жовтня призначив першим заступником міністра культури, молоді та спорту Анатолія Максимчука, а заступниками міністра - Ірину Подоляк і Володимира Шуміліна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-