Зеленський вручив подарунки “Учителям року”

Зеленський вручив подарунки “Учителям року”

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський разом із дружиною Оленою зустрівся з учителями – переможцями конкурсів «Учитель року – 2019» та Global Teacher Prize Ukraine 2019.

Зустріч відбулася в Офісі Президента, повідомляє пресслужба глави держави.

«Дуже поважаємо вашу професію. Я думаю, що це одна з найголовніших професій», – наголосив Зеленський.

Він розповів, що обидві його бабусі були вчительками, а батько викладає у виші. «Ми завжди пишалися цією професією», – сказав Президент.

У свою чергу, перша леді Олена Зеленська зазначила, що шкільна освіта в Україні має постійно вдосконалюватися, щоб відповідати викликам часу.

«Ми – батьки, тому дуже зацікавлені в тому, щоб відбувалися позитивні зміни у шкільній освіті. У нас діти вчаться у гарній школі, і дуже хотілося б, аби всі вчителі почувалися такими ж щасливими, як у цій школі», – сказала дружина Президента.

Читайте також: Сьогодні - Всесвітній день учителя

За її словами, важливо, щоб кожна дитина знайшла свого вчителя на все життя – ту людину, яка може навчити її життєвих принципів. «Якщо у тебе є Вчитель з великої літери, то він усе життя з тобою. Ти завжди його згадуєш. Якщо така людина дає моральну підтримку, ти все життя йтимеш своєю дорогою», – переконана Зеленська.

Організатор премії Global Teacher Prize Ukraine Зоя Литвин передала главі держави вітання від учителя, який викладав у нього фізику. У відповідь Володимир Зеленський згадав, що його вчитель фізики міг зацікавити учнів оригінальними методами вивчення предмета.

Відповідаючи на запитання освітян про те, які навички та риси, набуті у школі, знадобилися йому на шляху до посади Президента, Зеленський сказав, що передусім комунікабельність, людяність, бажання відстоювати справедливість, уміння розібратись у складній ситуації. А його дружина додала, що велике значення має вміння захищати власну точку зору.

Під час зустрічі вчителі також порушили проблему роботи сільських шкіл, зокрема необхідності забезпечення рівних можливостей та умов навчання дітей у містах і селах. У цьому зв'язку присутня на зустрічі міністр освіти і науки Ганна Новосад зауважила, що у державному бюджеті на наступний рік планується збільшити фінансування опорних шкіл та шкіл у сільській місцевості.

Президент також наголосив на важливості підключення шкіл, зокрема в селах, до інтернету і запропонував розробити відповідну програму з метою залучення бюджетних коштів.

Наприкінці зустрічі глава держави вручив освітянам подарунки.

Як повідомлялося, сьогодні відзначається Всесвітній день вчителя.

А у першу неділю жовтня в Україні відзначатимуть День працівників освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-