Фігуранта справи Укрзалізниці змусили здати паспорти і сісти під домашній арешт - ЗМІ

Фігуранта справи Укрзалізниці змусили здати паспорти і сісти під домашній арешт - ЗМІ

Відео
Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому народному депутату Валерію Іщенку у вигляді двох місяців нічного домашнього арешту.

Про це повідомляє "5 канал".

"Два місяці нічного домашнього арешту – такий запобіжний захід обрав Вищий антикорупційний суд колишньому народному обранцю Валерію Іщенку. Його зобов'язали здати паспорти, регулярно з'являтися до слідчого судді та прокурора", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що колишнього депутата також зобов'язали повідомляти про зміну роботи, місця проживання та не спілкуватися зі свідками у цій справі.

Водночас, електронного браслета стеження йому не одягатимуть.

Читайте також: Корупційні ризики Укрзалізниці оцінюватимуть незалежні експерти

Як відомо, напередодні САП і НАБУ повідомили трьом посадовцям про підозру у завданні 20 млн грн ДП «Укрзалізничпостач» (з грудня 2015 року – філія АТ «Укрзалізниця») та замаху на заволодіння ще 44 млн грн цього ж ДП.

Імен у відомстві не називали, проте у ЗМІ з'явилась інформація, що йдеться про колишнього народного депутата від БПП Валерія Іщенка, його фінансового радника, а також Михайла Бейліна – колишнього позаштатного радника глави Адміністрації президента у 2015-2016 роках. Місце перебування двох останніх наразі невідоме.

За версією слідства, у 2015 році приватний підприємець звернувся до народного депутата з проханням посприяти організації схеми постачання продукції на «Укрзалізницю» за вдвічі завищеними цінами. Той погодився сприяти у вчиненні злочину, зокрема порадами, фінансовими ресурсами та своїми діловими зв’язками. Його помічник також долучився, виконуючи доручення нардепа щодо фінансів та консультуючи інших учасників схеми.

Парламентарій також звернувся до експозаштатного радника глави Адміністрації Президента, аби він вплинув на службових осіб ДП «Укрзалізничпостач», щоб ті забезпечили перемогу на торгах та укладення договору постачання метизної продукції за бажаною для учасників злочину ціною. В результаті, за домовленістю, службові особи «УЗ» допомогли заздалегідь визначеному ТОВ перемогти у конкурсних торгах, після чого уклали угоду на постачання метизної продукції за цінами, що на той момент майже вдвічі перевищували середньоринкові. Внаслідок цього, за версією слідства, «Укрзалізниці» було завдано майнової шкоди у розмірі понад 20 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-