Україна та Білорусь підписали документи про наукову співпрацю

Україна та Білорусь підписали документи про наукову співпрацю

Укрінформ
Під час Другого форуму регіонів України та Білорусі підписано низку двосторонніх документів, покликаних поглибити співпрацю двох країн.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

“У рамках Другого форуму регіонів України та Білорусі в присутності Президента України Володимира Зеленського та Президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка було підписано низку двосторонніх документів”, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко та міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей підписали міжвідомчий план консультацій.

Також перший заступник міністра освіти і науки України Юрій Полюхович та голова Державного комітету з науки і технологій Республіки Білорусь Олександр Шумілін підписали виконавчу програму науково-технічного та інноваційного співробітництва. Як зазначається, ця програма розроблена на виконання Договору між урядом України та урядом Республіки Білорусь про співробітництво у сфері науки і технологій від 17 грудня 1992 року та рішень Міжурядової українсько-білоруської комісії зі співробітництва в галузі науки і технологій. За даними пресслужби, впровадження документа сприятиме подальшому розвитку українсько-білоруського наукового-технічного та інноваційного співробітництва.

Читайте також: Зеленський анонсував проведення Днів Білорусі в Україні

Крім того, під час форуму підписано 10 угод про співробітництво між окремими регіонами України та Білорусі. Зокрема, затверджено документ про співпрацю між Житомирською обласною державною адміністрацією та Гомельським облвиконкомом Білорусі, між Дніпропетровською ОДА та Могильовським облвиконкомом Білорусі, між Харківською ОДА та Могильовським облвиконкомом Білорусі.

Також підписано документи між Волинською ОДА та Гродненським облвиконкомом Білорусі, між Волинською ОДА та Брестським облвиконкомом Білорусі, між Закарпатською ОДА та Брестським облвиконкомом Білорусі, між Миколаївською ОДА та Мінським облвиконкомом Білорусі, між Одеською ОДА та Вітебським облвиконкомом Білорусі, між Вінницькою ОДА та Вітебським облвиконкомом Білорусі, між Черкаською ОДА та Вітебським облвиконкомом Білорусі.

Як повідомлялося, у Житомирі за участю Президентів України та Білорусі Володимира Зеленського і Олександра Лукашенка пройшов Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-