Зеленський анонсував проведення Днів Білорусі в Україні

Зеленський анонсував проведення Днів Білорусі в Україні

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський анонсував проведення до кінця року Днів Білорусі в Україні.

Про це він заявив у виступі на заключній частині Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам потрібно і надалі розвивати культурні та інформаційні зв'язки. У цьому контексті відзначу успішне проведення Днів української культури в Білорусі, які у 2018 році пройшли у Мінську, Олександрії та Гомелі. Думаю, нам слід обов'язково провести Дні Білорусі в Україні. Ми зробимо це після реорганізації Міністерства культури, яку ми завершимо в цьому році", - сказав Зеленський.

Він також нагадав, що з цього року український державний телеканал UA/TV транслюється в кабельних мережах білоруських операторів.

"Ми проговорили з паном президентом (Лукашенком - ред. ) і чекаємо на те, щоб і в кабелі, і супутнику і не тільки з'явилися інші комерційні і державні українські канали. І навпаки - очікуємо білоруські канали у нас", - зазначив глава української держави.

Зеленський також відзначив великий потенціал українсько-білоруської співпраці у сфері туризму.

"Ми завжди раді бачити білоруських громадян в Україні - і на берегах Чорного та Азовського морів, і в карпатських горах, і в наповнених яскравою історією та архітектурою українських містах та містечках", - запевнив він.

Читайте також: Між Україною і Білоруссю діють 120 угод про співпрацю — Лукашенко

Як повідомляв Укрінформ, 3 жовтня у Житомирі розпочався дводенний Другий форум регіонів України та Білорусі.

У п'ятницю, 4 жовтня, пленарне засідання форуму пройшло за участю Президентів України та Білорусі Володимира Зеленського і Олександра Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-