Теракт у Харкові: під ОП — мітинг проти включення причетних у списки на обмін з РФ

Теракт у Харкові: під ОП — мітинг проти включення причетних у списки на обмін з РФ

Фото
Укрінформ
У Києві під Офісом Президента проходить мітинг, учасники якого закликають владу не допустити включення до списків на обмін підозрюваних у скоєнні терористичного акту в Харкові 22 лютого 2015 року, внаслідок якого загинули чотири людини, у тому числі підліток.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час акції кожен має змогу підписати звернення до Президента Володимира Зеленського.

«Вимагаємо дотримання законності та міжнародних зобов’язань України. Підозрювані у теракті, внаслідок якого загинули мирні люди, у тому числі діти, не можуть бути передані Росії ні за яких обставин», - йдеться у зверненні.

Активісти тримають фото та малюнки із зображенням загиблих у теракті, плакати з написами «Віддаючи ворогу вбивць власних дітей, ми вбиваємо себе!», «Даня Дідик - вбитий школяр», «Не відпускайте Даниних убивць».

Акція біля Офісу Президента / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

На акції зібралося близько двох десятків активістів, чергують правоохоронці.

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого 2015 року в Харкові внаслідок вибуху під час ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченої пам'яті героїв Небесної сотні, загинули чотири людини, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті затримано харків'ян Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова.

Читайте також: Активісти закликають не включати причетних до теракту в Харкові у списки на обмін з РФ

За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді і за теракт мали отримати 10 тисяч доларів. Їм загрожує довічне ув'язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-