Суд не погодився зупинити рішення  Нацради щодо цифрових ліцензій

Суд не погодився зупинити рішення Нацради щодо цифрових ліцензій "112 Україна"

Укрінформ
Окружний адмінсуд міста Києва відмовив у задоволенні заяви телерадіоорганізацій, які здійснюють мовлення під емблемою "112 Україна”, про забезпечення щодо зупинення дії рішень Нацради з питань телебачення та радіомовлення до ухвалення рішення у справі.

Про це інформує пресслужба суду.

"Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши заяву про забезпечення позову від "112 УКРАЇНА" про зупинення дії рішень Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, ухвалив – відмовити у її задоволенні", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, розглянувши докази та доводи заявника щодо необхідності вжиття заходів забезпечення позову, суд прийшов до висновку, що не вбачає підстав для задоволення відповідної заяви.

Зокрема повідомляється, що наразі позивачами не надано суду достатніх доказів в обґрунтуванні заяви та належних доказів наявності очевидної небезпеки заподіяння шкоди їх правам, свободам та інтересам до ухвалення рішення у справі.

У суді нагадують, що до суду надійшла заява про забезпечення позову від п’яти телерадіоорганізацій, які здійснюють мовлення під емблемою "112 Україна", у якій вони просили суд зупинити дію рішень Нацради та зобов’язати відповідного провайдера поновити надання позивачам послуг з розповсюдження у цифровому форматі телевізійних програм у повному обсязі.

Читайте також: Канали соратника Медведчука “мовчали” пів години на знак протесту

Водночас, суд відкрив провадження у справі щодо визнання протиправними та скасування рішення Нацради щодо відмови у продовженні строку дії ліцензії на мовлення для п’яти телерадіоорганізацій, які здійснюють мовлення під емблемою "112 Україна".

Суд здійснюватиме розгляд даної справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Як повідомляв Укрінформ, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 26 вересня не продовжила ліцензії п’ятьом регіональним мовникам: телеканалам "Новий формат", "Аріадна ТВ", "ТВ Вибір", "Партнер ТВ" та "Лідер ТВ", що мовили під логотипом "112 Україна".

Водночас, українські медійники підтримали рішення Нацради щодо каналу "112", про що ідеться в заяві, оприлюдненій на сайті "Детектор медіа".

Заяву підписали Незалежна медійна рада, Інститут масової інформації, "Детектор медіа", Фундація "Суспільність", "Інтерньюз-Україна", Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ), Незалежна асоціація мовників, Інститут демократії ім. Пилипа Орлика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-