В Україні створили шрифт для дітей з дислексією

В Україні створили шрифт для дітей з дислексією

Фото
Укрінформ
Український художник Олег Петренко-Заневський розробив кириличний шрифт, пристосований до потреб українських читачів, які мають труднощі із розпізнаванням друкованих знаків, у тому числі для осіб з дислексією.

Про це повідомляє портал "Читомо".

"Inclusion UKR ж – перший в Україні шрифт, який від початку розробили саме під українську абетку. Шрифт спрямований на весь спектр проблем та труднощів із читанням: це і порушення зору, і дислексія, і навіть синдром дефіциту уваги та гіперактивності", - пише"Читомо".

Зазначається, що за кордоном існує понад десяток подібних шрифтів, проте всі вони розроблені для латиниці. Перш ніж створити Inclusion UKR, було опитано 71 дитину віком від 6 до 13 років – зі встановленими труднощами читання, які вчаться індивідуально або в інклюзивних класах.

Особливістю Inclusion UKR є те, що він має призначення для багатотекстового використання, тобто, ним можна буде писати книги і видавати підручники.

Читайте також: Супрун розвіює ще один міф про "сюсюкання" з дітьми

Також повідомляється, що творці шрифту нададуть його для некомерційного використання безкоштовно усім охочим. Найближчим часом також планують випуск електронної версії шрифту.

Ініціатором створення Inclusion UKR стала ГО «Соціальна синергія». Втілити проєкт допоміг UNICEF Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-