Світовий банк представив пріоритетні напрями реформи освіти в Україні

Світовий банк представив пріоритетні напрями реформи освіти в Україні

Укрінформ
Світовий банк презентував звіт «Дослідження сфери освіти в Україні: до більшої результативності, справедливості та ефективності», де представив 5 пріоритетних напрямів подальшого реформування освіти в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки.

"Нещодавно уряд схвалив Програму дій, в якій визначено два важливі питання — економічне зростання та розвиток людського капіталу. Це завдання для МОН та усіх міністерств, адже економічне зростання неможливе без розвитку людського капіталу. Проблеми, які вказані у звіті, будемо аналізувати надалі, деякі з них вже вирішуємо. Тому сподіваємось, що за 5 років Світовий банк та Україна зможуть забезпечити більшу рівність та якість освіти у нашій державі", — наголосила міністр освіти та науки України Ганна Новосад.

П'ять напрямів для вдосконалення подальшого реформування освіти, які представив Світовий банк, випливають з комплексного дослідження, яке проводилось в Україні впродовж останніх місяців.

Читайте також: Президент заснував Фонд підтримки освіти, науки та спорту

Серед рекомендацій Світового банку: поширення бачення концепції «Нової української школи» (НУШ); зміцнення інституційної спроможності та структури врядування; узгодження індивідуальних стимулів та спроможності з цілями навчання шляхом реформування кар'єрних траєкторій учителів та системи навчального навантаження (ставок); забезпечення результативного зворотного зв'язку та інформування про системні результати шляхом зміцнення систем оцінювання учнів, розвитку послуг консультування та орієнтації, і вдосконалення моніторингу показників діяльності у сфері вищої освіти.

Читайте також: МОН хоче змінити принцип фінансування університетів

Ганна Новосад зазначила, що Світовий банк і МОН мають однакове бачення того, які проблеми в сфері освіти потрібно вирішити, та подякувала фахівцям за підготовку звіту.

Наразі Міністерство освіти та науки України співпрацюватиме зі Світовим банком для подальшого впровадження системної реформи освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-