Порошенко обіцяє три мільйони за інформацію про замах на Гонтареву

Порошенко обіцяє три мільйони за інформацію про замах на Гонтареву

Укрінформ
П'ятий президент України Петро Порошенко призначив винагороду у 3 млн гривень за інформацію про замовників і виконавців замаху на ексочільника Нацбанку Валерію Гонтареву.

Про це він написав у Facebook.

"Днями вже ділився враженнями від спілкування з Валерією Гонтаревою у Лондоні. ДТП, підпал машини й будинку - це помста за її мужні і сильні реформаторські кроки на посаді голови НБУ... Щоби не дати не дуже активному слідству жодного шансу на бездіяльність, прийняв рішення призначити винагороду до трьох мільйонів гривень. Це - тим, хто надасть достовірну інформацію про замовника та виконавців, про замахи на життя та майно Валерії Гонтарєвої, яка дозволить притягнути винних до відповідальності", - зазначив він.

За словами Порошенка, коло осіб, на які падають підозри, не таке вже й широке, але дуже важливо в легальний спосіб встановити і покарати злочинців. "Повадки її ворогів інакше, як бандитськими, і не назвеш. Недруги Гонтаревої нині в фаворі. Думають, ніби Бога за бороду схопили. І впевнені, що сховають кінці у воду", - додав Порошенко.

Валерія Гонтарева очолювала Нацбанк у 2016 році під час націоналізації ПриватБанку, одним із власників якого був бізнесмен Ігор Коломойський. Зараз вона живе і працює у Великій Британії.

27 серпня Печерський райсуд Києва дав ДБР дозвіл на силовий привід Гонтаревої на допит у справі про ймовірні зловживання службовим становищем членами правління Нацбанку.

Гонтарева назвала виклик до Генпрокуратури для вручення підозри спробою дискредитації досягнень у фінансовому секторі й пропонувала слідчим прилетіти до Лондона.

30 серпня ексголова НБУ повідомила, що її збив автомобіль у центрі Лондона, – їй зробили операцію.

В ніч на 5 вересня невідомі підпалили автомобіль, зареєстрований на невістку колишньої глави НБУ, яку також звуть Валерія Гонтарева.

Читайте також: Порошенко з дружиною відвідали Гонтареву у Лондоні

А у ніч на 17 вересня згорів дім Гонтаревих у Гореничах під Києвом. Поліція відкрила за цим фактом кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав нічний підпал будинку проявом кримінального тиску.

В Офісі Президента опублікували заяву про те, що глава держави очікує якнайшвидшого розкриття справи щодо цієї пожежі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-