Культура, спорт, туризм: уряд розраховує

Культура, спорт, туризм: уряд розраховує "підняти планку" ВВП до 14%

Укрінформ
В уряді розраховують на підвищення частки культурного продукту, спорту і туризму до 12–14% ВВП.

Про це йдеться у Програмі діяльності уряду, опублікованій на сайті Верховної Ради.

Так, уряд задекларував низку заходів покращення якості культурних послуг. 

"Це сприятиме підвищенню частки культурного, креативного продукту, спорту і туризму до 12–14% ВВП", - йдеться в програмі.

Зокрема, уряд планує збільшити кількість місць проведення суспільного діалогу – від будівництва Музею сучасного мистецтва, завершення проектів будівництва Музею та Меморіалу Небесної сотні та другої черги Музею Голодомору - до державної підтримки створення культурно-соціальної інфраструктури в громадах: мультифункціональних центрів, які повинні стати однією з головних “магнітних” точок кожного окремого регіону.

Покращення якості культурних послуг уряд буде забезпечувати за рахунок підвищення конкуренції, запроваджуючи державну підтримку проектів, програм, а не утримання колективів; відкриття державних закладів культури для альтернативних проектів і заходів; запуск закупівель до Музейного фонду предметів культури.

Окрім того, в уряді обіцяють підвищити прозорість та ефективність системи за рахунок залучення додаткових ресурсів на розвиток пам’яток через механізм державно-приватного партнерства управління об’єктами; створення і наповнення національного реєстру даних про об'єкти культурної спадщини; запровадження єдиного електронного квитка для всіх мистецьких і культурних закладів; суттєвого посилення відповідальності за недбале ставлення до національної спадщини; створення умов для легального ринку творів мистецтва через закони про арт-ринок та переміщення культурних цінностей.

Програма уряду розрахована на п'ять років.

Як повідомлялося, напередодні, 29 вересня, Кабінет міністрів України схвалив Програму дій уряду та зареєстрував її у парламенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-