На Банковій - мітинг, підприємці скандують “Вето” і запрошують Зеленського на каву

На Банковій - мітинг, підприємці скандують “Вето” і запрошують Зеленського на каву

Укрінформ
У Києві під Офісом Президента зібрались понад 500 підприємців з усіх регіонів України з вимогою ветувати закони №1053-1 та №1073, які вони розцінюють як тиск на бізнес.

Підприємці скандують: “Вето” та запрошують Зеленського на каву, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як пояснили представники малого бізнесу, ухвалення зазначених законів знищить їхній невеликий бізнес. Зокрема, за словами підприємців, ці закони передбачають запровадження касових апаратів навіть у маленьких крамницях, а всі чеки треба буде направляти до податкової і платити з кожного чеку податок, а якщо сума за рік буде вище 300 тисяч грн, то треба буде вже платити податки як великий бізнес. Наразі у малого бізнесу фіксований податок.

До Києва приїхати бізнесмени, зокрема, з Одеси, Черкас, Чернігова, Сум та інших міст.

Читайте також: Ніч на Банковій-2: активісти вимагають розслідувати вбивство Гандзюк

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 вересня ухвалила закон про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі та послуг і про реєстратори розрахункових операцій у смартфоні, а також схвалила відповідні зміни до Податкового кодексу України.

За відповідний закон №1053-1 “Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг” проголосували 250 народних депутатів.

Також парламент ухвалив закон №1073 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг”.

Закони спрямовані на виведення з тіньового обігу частки готівкових розрахунків та «відбілювання» обігу товарів, що реалізуються без офіційного відображення тими суб’єктами господарювання, які згідно законодавства не звільнені від обов’язку застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, проте реально їх не використовують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-