Трагедія Бабиного Яру виходить за межі людського сприйняття - Бородянський

Трагедія Бабиного Яру виходить за межі людського сприйняття - Бородянський

Укрінформ
Трагедію Бабиного Яру, яка виходить за межі людського сприйняття, треба пам'ятати, аби не зробити жахливих помилок у майбутньому.

Про це у Facebook написав міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

"09.1941-43, Бабин Яр, 2 роки розстрілів, братська могила та символ Голокосту в Україні. Це страшна трагедія, яка виходить за межі людського сприйняття… понад 100 тисяч знищених доль - євреї, українці, роми, поляки… українська інтелігенція та підпільники, радянський актив та військовополонені, душевнохворі київських лікарень… просто ті, кого вважали ворогами або зайвими", - йдеться у дописі.

Бородянський нагадав, що Гітлер прийшов до влади в 1934 році, а вже в 1938-му анексував Австрію та Судетську область. І весь світ просто спостерігав за цим, а журнал Time навіть назвав його "людиною року".

"Сьогодні Україна бореться за свою свободу і принципи демократичного світу. І я певен, що трагедії, які відбувалися в спільному історичному минулому Європи потрібно пам’ятати завжди, аби не робити жахливих помилок в майбутньому", - наголосив міністр.

Читайте також: У Києві вшанували Маршем пам'яті розстріляних у Бабиному Яру

Як відомо, під час німецької окупації Києва у 1941-1943 роках у Бабиному Яру німецькі окупанти розстрілювали радянських військовополонених і мирне населення: євреїв та циган, радянських активістів, підпільників, членів Організації українських націоналістів (переважно ОУН-М), заручників, "саботажників", порушників комендантської години та інших. Тільки за 29 і 30 вересня 1941 року там розстріляли майже 34 тисячі євреїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-