Зеленський привітав іудеїв з Новим 5780 роком

Зеленський привітав іудеїв з Новим 5780 роком

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський привітав із Новим 5780 роком іудеїв України.

Текст привітання опублікований на сайті Глави держави.

"Прийміть сердечні вітання з нагоди Рош-га-Шана - Нового 5780 року. Для єврейської громади ці святкові дні стають часом духовного осмислення, добрих справ і налаштування на праведне життя в році наступному. На долі українців та євреїв випало багато випробувань. Але трагічні події історії зробили усіх нас сильнішими і милосерднішими. Бо вдалося зберегти не лише свою національну ідентичність та самобутню культуру, а й здобути державну незалежність", - йдеться у привітанні.

Президент подякував єврейській громаді України за активну участь у суспільному житті країни.

Читайте також: Близько 25 тисяч хасидів прибули в Україну на Рош-ха-Шана

"Вірю, що ми об’єднані спільною метою - жити у вільній, мирній, демократичній і високорозвиненій Україні. Бажаю усім міцного здоров’я та злагоди в родинах. Щасливого і солодкого Нового року!" - зазначається у привітанні.

Як відомо, Рош-га-Шана — «голова року» — Новий рік усіх, хто сповідує юдаїзм, зокрема євреїв. Це день, з якого для представників цієї релігії починається суд над усім створеним. Особливе значення свято має для таких представників течії юдаїзму як хасиди. Новий рік за юдейським календарем зустрічатимуть у період з 29 вересня по 1 жовтня. Щорічні культові заходи з нагоди святкування днів Рош-га-Шана проходитимуть на могилі цадика Нахмана в Умані Київської області та в приміщенні місцевої синагоги. До Умані прибули тисячі хасидів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-