МОН вирішує, яким категоріям педагогів і наскільки підвищать зарплату

МОН вирішує, яким категоріям педагогів і наскільки підвищать зарплату

Укрінформ
Міністерство освіти та науки напрацьовує до другого читання бюджету на наступний рік варіанти підвищення заробітних плат педагогічним та науково-педагогічним працівникам.

Про це журналістам на відкритті науково-популярної ініціативи “Наукові пікніки” сказала міністр освіти та науки Ганна Новосад, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зараз до другого читання, ми працюємо з Мінфіном, прем’єром, народними депутатами над варіантами того, як вийти на певне підвищення....Ми думаємо, по-перше, де знайти ресурси, а по-друге, в якому обсязі і яким категоріям педагогічних та науково-педагогічних працівників ми могли б підвищити заробітну плату. До другого читання вийдемо з рішенням. Зараз є багато різних варіантів”, - сказала Новосад.

Вона наголосила, що в програмі дій уряду, яку буде представлена днями, одним з пріоритетів є виконання закону про освіту, який передбачає поступове підвищення заробітних плат освітян до 2023 року.

Читайте також: На підвищення освітянам зарплати з першого січня потрібно 45 мільярдів — міністр

Водночас Новосад, зауважила, що постанова Кабінету міністрів про підвищення зарплати освітянам з 1 січня 2020 року набула чинності тоді, коли вже були визначені граничні сфери видатків на наступний рік. Загалом, за її словами, на підвищення зарплат освітянам з 1 січня потрібно близько 20 млрд грн.

Фото: пресслужба МОН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-