Сенцов зняв у Берліні плакати з вимогою звільнити його

Сенцов зняв у Берліні плакати з вимогою звільнити його

Фото
Укрінформ
Колишній політв’язень, український кінорежисер Олег Сенцов, який перебуває в Берліні, в четвер власноруч зняв банери з вимогою його звільнення з російського полону.

Банери протягом усього періоду його ув’язнення виставляв кожного четверга перед російським посольством у Берліні німецький активіст Рональд Вендлінг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зустріч Сенцова вийшла хвилюючою, хоча дізнався Олег про Рональда лише напередодні.

Сенцов зняв банери з вимогою його звільнення з російського полону / Фото: Ольга Танасійчук. Укрінформ

Вендлінг був щасливий побачити Олега. При цьому він обіцяє не припиняти свої щотижневі пікети, оскільки за ґратами у російських буцегарнях ще залишається багато українців, кримських татар і російських активістів. Він також має намір періодично виставляти банери з репродукціями малюнків також колишнього політв'язня, кореспондента Укрінформу Романа Сущенка як приклад того, що може робити сильна людина за ґратами. Сенцов оглянув цей банер.

Читайте також: Сенцов поговорив з депутатами Бундестагу про полонених і повернення у кіно

Як повідомлялося, Сенцов і Сущенко повернулися додому 7 вересня в рамках обміну утримуваними між Україною та Росією у форматі 35 на 35.

"Група 17 червня 1953 року" нагородила Сенцова відзнакою за боротьбу за свободу та активний супротив проти несправедливості, терору та служіння справі захисту прав людини, яку вручила перед посольством країни, котра тримала Олега 5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-