Український політв'язень Шумков написав дві статті

Український політв'язень Шумков написав дві статті

Укрінформ
Бранець Кремля Олександр Шумков написав дві статті, які найближчим часом передасть на свободу з адвокатом.

Про це він повідомив у листі латвійській активістці Тетяні Лазді, копію якого має у своєму розпорядженні Укрінформ.

«Я дві статті підготував для публікації, передам їх на Батьківщину через адвоката найближчим часом», - пише Шумков.

Йому також відомо, що в інтернеті розміщено його звернення до генерального прокурора України Руслана Рябошапки, в якому він «зробив скромний аналіз роботи військової прокуратури часів Матіоса».

Політв'язень повідомляє, що на 30-річчя йому надійшло безліч листів і привітань. Однак йому сумно було дивитися на фотографії рідних людей, яких він уже два роки не бачив.

Днями Шумков відправив листа Володимиру Балуху, який відбував строк в одній з ним колонії і був переданий в Україну в рамках обміну в форматі "35 на 35". Також політв'язень дуже хоче поспілкуватися з іншим звільненим у ході обміну Миколою Карпюком, але - наживо, а не з листування.

Читайте також: Суд РФ продовжить розгляд справи політв’язня Шумкова 30 вересня

Як повідомляв Укрінформ, ексохоронець народного депутата Дмитра Яроша херсонець Олександр Шумков зник наприкінці серпня 2017 року. Справу про його викрадення розслідувало Головне управління Нацполіції в області, а з 3 жовтня 2018 року підслідність визначена за Головним слідчим управлінням СБУ.

4 грудня 2018 року Севський суд Брянської області РФ засудив Шумкова до чотирьох років ув'язнення. У вироку йшлося, що Шумков з 17 листопада 2014 року до 23 серпня 2017 року брав участь у діяльності «Правого сектору», яка була «спрямована проти інтересів Росії».

Наразі Торжокський міжрайонний суд продовжує розгляд справи за позовом Шумкова про скасування незаконного рішення про тримання його в штрафному ізоляторі. Наступне засідання заплановане на 30 вересня.

Світова управа Спілки української молоді (СУМ) просить Президента України Володимира Зеленського включити прізвище політв'язня Олександра Шумкова до переліку осіб, щодо яких ведуться переговори про якнайшвидше повернення в Україну.

19 вересня Шумкову виповнилося 30 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-