Призов найближчим часом не скасують — військовий комісар

Призов найближчим часом не скасують — військовий комісар

Укрінформ
Скасування строкової військової служби найближчим часом не слід очікувати.

Таку думку під час брифінгу озвучив військовий комісар Київського міського військового комісаріату полковник Сергій Клявлін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Якщо ми візьмемо інтернет-ресурси, такі заголовки, що названа дата відміни призову на строкову військову службу, дуже діють на молодь, і вони думають, що призов скоро відмінять, і я десь заховаюся і не піду у військовий комісаріат”, - сказав Клявлін.

За його словами, сьогодні не варто очікувати на відміну призову на строкову військову службу.

Читайте також: Осінній призов: військовий комісар озвучив план для Києва

“Я вважаю, що строкова військова служба, як було оголошено посадовцями, відміну строкової військової служби найближчим часом не слід очікувати, тому що країна перебуває в стані війни, ведуться бойові дії і нам потрібні резерви, які мають бути у нас в країні підготовлені. Тому що, як показав 2014-2015 рік, за рахунок якраз проведення мобілізації ми захистили країну і не допустили поширення російської агресії на території України”, - сказав Клявлін.

Він нагадав, що сьогодні залишається змішана система укомплектування армії.

“Кількість військовослужбовців військової служби за контрактом вона значно більша, ніж військовослужбовців строкової служби. Тому той ресурс, який має бути підготовлений, він якраз береться з військовослужбовців строкової служби, з тих військовослужбовців, які звільняються з лав Збройних Сил України. Тому, на мою думку, змішана система має бути. Тієї кількості, яка в нас зараз, нам достатньо, щоб готувати відповідні резерви”, - підкреслив війський комісар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-