Денісова — про обмін заручниками: Треба трохи почекати, процес потребує тиші

Денісова — про обмін заручниками: Треба трохи почекати, процес потребує тиші

Укрінформ
Наступний етап обміну утримуваними між Україною і Росією перебуває на фазі узгодження, але “потребує тиші”. Переговори про обмін зараз ведуться на двох майданчиках – у мінському та нормандському форматах.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу в кулуарах наради ОБСЄ з людського виміру у Варшаві сказала Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

“113 громадян України зараз перебувають в Росії та окупованому Криму, 89 з них – це кримські татари… Безумовно, я там, де можу, піднімаю питання їхнього звільнення. Україна багато працює в цьому напрямку, і вже є практична домовленість про звільнення всіх, але ще треба трохи почекати. Такий процес потребує тиші”, - наголосила Денісова.

Вона підкреслила, що зараз існують два майданчики, де обговорюється обмін полоненими: “Мінський формат, Президент України планує це зробити також у нормандському форматі”.

“Думаю, що вся робота, яка ведеться від травня - з першої доби президентства Зеленського - буде завершена тим, що всі наші громадяни і наші території будуть звільнені”, - зазначила Денісова.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини також поінформувала, що під час візиту до Варшави вона зустрінеться зі своїм польським колегою – речником громадянських прав Польщі Адамом Боднаром. За її словами, у полі зору їхньої розмови будуть права українських мігрантів в Польщі.

Читайте також: Денісова розповіла на нараді ОБСЄ про 113 українських політв’язнів

Як відомо, у Польщі за попередніми даними зараз перебувають не менше 1,5 млн українських трудових мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-