Адвокат сказав, коли подасть апеляцію у справі нацгвардійця Марківа

Адвокат сказав, коли подасть апеляцію у справі нацгвардійця Марківа

Укрінформ
Боєць Нацгвардії України Віталій Марків, засуджений в Італії за звинуваченням у причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі і його перекладача на Донбасі в 2014 році, вірить у позитивне для себе рішення апеляційної інстанції.
Про це розповів у коментарі Радіо Свобода його адвокат Раффаеле Делла Валле, який регулярно відвідує підзахисного у в’язниці.

"Марків почувається спокійним, солдат готовий до наступного етапу боротьби і вірить у позитивне для нього завершення справи в міланському суді", – сказав він.

На переконання адвоката, Апеляційний суд Мілана мав би виправдати Віталія Марківа, адже немає навіть найменших доказів його причетності до смерті іноземців на Донбасі.

Утім, мотивувальна частина вироку Віталію Марківу має бути оприлюднена за два з половиною тижні, хоча суд присяжних міста Павії може попросити відстрочку і подати текст пізніше. Лише на підставі цього документа захисники українця почнуть готувати оскарження рішення павійського суду.

Водночас, на думку захисника, українська влада має активніше проявляти свою позицію у цій справі і пояснювати іноземним журналістам, що солдат Марків не винен, адже немає доказів його причетності до трагічного інциденту біля Слов’янська.

«Влада України має наполягати, що Марків – воєнний в’язень, бо ж інцидент відбувся в умовах війни», - переконаний правник.

На його думку, аби активізувати увагу до справи, парламент України мав би також заявити про свій протест на несправедливий вирок.

В іншому разі наслідки для Києва можуть бути невтішними, вважає Делла Валле, «бо у світі пануватиме месидж суддів Павії, а саме: в Україні «воює військо злочинців», під командуванням криміналів, а Росія там «визволяє» територію від злочинців».

Читайте також: Судову справу Віталія Марківа і «російський слід» у ній обговорили в італійському Сенаті

Як повідомлялося, 12 липня суд в італійській Павії засудив нацгвардійця Віталія Марківа до 24 років позбавлення волі за звинуваченням у причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі на Донбасі в 2014 році.

Влада України та суспільство негативно відреагували на рішення італійського суду. Президент Володимир Зеленський доручив МЗС та ГПУ «повернути в Україну засудженого в Італії Віталія Марківа». Згодом у телефонній розмові з італійським прем’єром Джузеппе Конте глава Української держави «висловив стурбованість невиправдано жорстоким рішенням суду».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-