Трагедія 2 травня в Одесі: ДБР відкрило справу проти Парубія

Трагедія 2 травня в Одесі: ДБР відкрило справу проти Парубія

Укрінформ
Державне бюро розслідувань відкрило ще одне провадження щодо колишнього Голови Верховної Ради, народного депутата від "Європейської солідарності" Андрія Парубія - цього разу про причетність до протистоянь в Одесі 2 травня 2014 року.

Про це написав сам Парубій на своїй сторінці у Facebook, виклавши фото відповідного документа ДБР.

"ДБР відкрило проти мене кримінальне провадження. За організацію захисту Одеси весною 2014-го. Щоправда, у своєму листі ДБР це називає «масовими заворушеннями»", - зазначив Парубій.

При цьому він зауважив, що відкриття чергового провадження ДБР його не здивувало, однак таке формулювання протистоянь в Одесі, як це викладено в листі ДБР, Парубій називає "задзеркальним абсурдом".

Читайте також: Держбюро розслідувань назвало причину обшуків в офісі “Суспільного”

"Ось такий документ. Але, насправді, не здивував. От що здивувало, так те, що у тексті не було (поки що) формулювань про «організацію, координацію і здійснення Парубієм державного перевороту під кодовими назвами «Майдан», «Революція Гідності»», про «незаконне усунення від влади законно обраного президента Януковича», про «захоплення влади організованою злочинною групою», про «злочинну протидію державній політиці реінтеграції України у єдиний простір з братньою Російською Федерацією» і т.д. Хоча, це вже досить виразно прочитується між рядками. Але відчайдушна протидія української влади і громадянського суспільства гібридному захопленню путінською Росією всього нашого південного сходу — восьми українських областей, через захоплення влади проросійськими силами у обласних центрах, зокрема, і в Одесі — тут вже класифікується однозначно — як «факт створення і координування Парубієм А.В. громадських озброєних угруповань з метою вчинення масових заворушень 02.05.2014 на території м.Одеси.» У документі ДБР це вже стверджується як факт", - написав народний депутат.

Водночас Парубій наголосив, що і під час Революції гідності, і під час проведення антитерористичної операції на Донбасі, і під час захисту південних областей України від «русской весны» робив усе можливе і неможливе для захисту Української держави. "Так, як і все своє життя, як і усі ці роки війни. І так буду робити і надалі. Це знають мої друзі і соратники. І хай це завжди пам‘ятають вороги України", - написав він.

Як повідомлялося, раніше Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом можливого перешкоджання колишнім Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм здійсненню виборчого права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-