Жадан вважає звільнення В’ятровича

Жадан вважає звільнення В’ятровича "голом у свої ворота"

Укрінформ
Відомий український письменник Сергій Жадан вважає, що звільнення Володимира В’ятровича з посади голови Українського інституту національної пам'яті – це "гол у свої ворота".

Про це письменник заявив 21 вересня у Львові під час свого виступу на 26-му Міжнародному книжковому форумі BookForum.

"Звільнення В’ятровича – це гол у свої ворота", - сказав Жадан.

На питання кореспондента Укрінформу, чому він так вважає, Жадан відповів: "На мою думку, В’ятрович як раз та людина, яка має візію, має стратегію в тієї царині, в якій він працює, і, я переконаний, буде працювати й далі. Це людина, яка встигла багато зробити і яка би зробила далі багато. Я думаю, що він буде ще і далі робити, але в якомусь другому форматі".

Читайте також: В'ятровича звільнили з посади голови Українського інституту національної пам’яті

Письменник додав, що йому здається, що В’ятровича звільнили "не просто як історика, а як представника державної інституції".

"В принципі, у нас є багато питань до нової влади стосовно стратегії, стосовно візії, стосовно того, куди ми будемо рухатись, стосовно того, від чого ми відмовляємось, і що далі підтримуємо. І звільнення В’ятровича в цьому сенсі можна розглядати, як дуже тривожний дзвіночок", - пояснив Жадан.

Читайте також: Інститут Нацпам'яті продовжить роботу над розпочатими проєктами — В'ятрович

Жадан визнає, що ротація в органах влади – "це природно, це нормально, але просто ротація за ради ротації не є конструктивною". 

"Звільнення В’ятровича – це така тривога, що викликає додаткові питання, на які поки нам ще ніхто не дав відповіді", - підсумував письменник.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 18 вересня, Кабінет міністрів звільнив голову Українського інституту національної пам’яті, кандидата історичних наук Володимира В’ятровича, який обіймав цю посаду з березня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-