Розкрадання в Укрзалізниці: обвинувальний акт направили до Антикорупційного суду

Розкрадання в Укрзалізниці: обвинувальний акт направили до Антикорупційного суду

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт щодо шістьох підозрюваних у справі про розкрадання 98 млн грн АТ “Укрзалізниця".

Про це інформує САП.

“Спеціалізована антикорупційна прокуратура за матеріалами досудового розслідування НАБУ затвердила і скерувала до Вищого антикорупційного суду України обвинувальний акт стосовно 6 осіб у кримінальному провадженні за фактом заволодіння коштами ПАТ Укрзалізниця» під час закупівлі палива у 2016-2017 роках”, - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2016-2017 років службові особи Філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» ПАТ «Укрзалізниця», зловживаючи своїм службовим становищем, заволоділи коштами ПАТ «Укрзалізниця» на суму 98,2 млн грн шляхом документального оформлення безтоварних операцій з придбання мазуту флотського і дизельного пального у ТОВ «Скела Терциум». Проте фактично вказані матеріали не поставлялись ні до поромів, для потреб яких укладались договори поставки палива, ні до орендованих резервуарів.

Читайте також: Міністерство планує розділити Укрзалізницю на три оператори

Серед обвинувачених - четверо службовців Філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» ПАТ «Укрзалізниця» та двоє – керівників приватних комерційних установ, які були задіяні у незаконному заволодінні коштами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-