"Замінований" міст, резонансний підпал і тріумф паралімпійців

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Українські паралімпійські плавці тріумфально повернулися цього тижня з чемпіонату світу в Лондоні, встановивши там три рекорди світу, п’ять рекордів Європи і дев’ять рекордів чемпіонатів світу. Наші спортсмени стали першими за загальною кількістю нагород – 55, серед яких 17 золотих, 22 срібні та 16 бронзових, а також стали четвертими за кількістю золотих медалей серед 77 країн-учасниць. Крім того, українці здобули 18 ліцензій для участі в Паралімпійських іграх в Токіо.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Тим часом у суботу, 14 вересня, на київському стадіоні "Піонер" відбулися Національні змагання "Ігри нескорених", які були фінальною частиною відбору збірної України на міжнародні Invictus Games 2020 в Гаазі. До змагань долучилися понад 200 учасників – українських ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, захворіли або були травмовані, виконуючи свої службові обов’язки в зоні бойових дій.

За результатами змагань було обрано 20 ветеранів і військових із бойовими пораненнями, які представлять нашу державу в Нідерландах у травні наступного року.

Фото: Геннадій Мінченко
Фото: Геннадій Мінченко

А у вівторок, 17 вересня, ветерани АТО/ООС і знамениті легкоатлети України влаштували відкрите спільне тренування на НСК "Олімпійський". Заняття, яке тривало майже годину, провела Наталя Тобіас - призерка Олімпійських ігор-2008 з бігу на 1500 метрів. До заходу також долучилися головний тренер збірної України з легкої атлетики В'ячеслав Тиртишник, чемпіонка світу-2013 з багатоборства Ганна Касьянова (Мельниченко) та багаторазовий призер чемпіонатів світу з багатоборства Олексій Касьянов. Зауважимо, що віднедавна кожного четверга ветерани АТО/ООС можуть займатися на спортивних об’єктах НСК.

Фото: Геннадій Мінченко

Під офісом Президента України ввечері четверга, 19 вересня, відбулася акція "Ні капітуляції", учасники якої вимагали від Президента Володимира Зеленського не погоджуватися на "формулу Штайнмаєра", яка передбачає автономію ОРДЛО, вибори під дулами російських окупантів, амністію для злочинців так званих "ЛНР" та "ДНР". У заході взяли участь близько тисячі людей.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

У неділю, 15 вересня, 24 українські міста, а також учасники української антарктичної експедиції на станції "Академік Вернадський" взяли участь у Всеукраїнському марші за тварин. За словами організаторів, активісти вийшли на вулиці, щоб привернути увагу до питань гуманності й захисту тварин від знущань в цирках і дельфінаріях, на хутрових фермах і притравочних станціях.

Фото: Геннадій Мінченко
Фото: Геннадій Мінченко

А в п'ятницю, 20 вересня, Україна долучилася до Глобального Кліматичного маршу, в якому беруть участь екоактивісти в 156 країнах. Учасники маршу в п'яти українських містах – Києві, Полтаві, Запоріжжі, Коломиї та Херсоні – закликали протидіяти змінам клімату та зберегти планету. Натхненницею проведення кліматичних маршів по всьому світу стала шведська школярка Грета Тунберг та ії рух Fridays for Future.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Цього тижня невідомі спалили будинок ексголови НБУ Валерії Гонтаревої в селищі Гореничі під Києвом. Поліція відкрила за цим фактом кримінальне провадження за ч.2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав нічний підпал будинку Гонтаревої проявом кримінального тиску, а в Офісі Президента заявили, що глава держави очікує якнайшвидшого розкриття цієї справи.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Заблокований міст: увечері середи, 18 вересня, рух на мосту Метро в Києві паралізував озброєний чоловік. Він розстріляв поліцейський дрон і погрожував підірвати міст. Тому поліція на чотири години перекрила рух автомобілів і потягів метро. Зловмисника затримали. Ним виявився колишній учасник АТО 42-річний Олексій Белько, виходець з анексованого Криму. У спецоперації було задіяно близько 300 правоохоронців.

За словами очільника столичної поліції Андрія Крищенка, чоловіку не пред'являтимуть обвинувачення у підготовці до теракту. Натомість висунуто підозру за статтею 296 частиною 4 (хуліганство) і за статтею 259 (неправдиве повідомлення про замінування) КК України.

Сам Белько, за словами міністра у справах ветеранів і тимчасово окупованих територій Оксани Коляди, не мав наміру підривати міст, він хотів лише привернути увагу до своїх проблем. На початку судового засідання з обрання запобіжного заходу чоловік вибачився "перед всіма людьми у Києві за свою витівку".

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

У середу, 18 вересня, Кабінет міністрів звільнив голову Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, який обіймав цю посаду з березня 2014 року. Того ж дня до будівлі установи її вже ексочільника прийшли підтримати громадяни.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

Футболісти київського "Динамо" з перемоги над шведським "Мальме" розпочали виступ у груповому турнірі Ліги Європи УЄФА. Матч на НСК "Олімпійський" у Києві завершився з рахунком 1:0 на користь "біло-синіх". Так, "Динамо" перервало безвиграшну серію із шести матчів у різних турнірах сезону.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Український активіст з Криму, звільнений політв'язень Володимир Балух під час пресконференції про боротьбу із російською системою та знущаннях і тортурах у тюрмі.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Учасники відкриття пластового року-2019 на території Маріїнського парку в Києві.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков (праворуч) і його заступник Руслан Стефанчук на засіданні парламенту.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Президент України Володимир Зеленський (ліворуч) спілкується з містянами в Дніпрі.

Фото: Юлій Зозуля
Фото: Юлій Зозуля

Заблоковані активістами вагони з російським вугіллям на залізничній станції Сілець-Завонє в Соснівці на Львівщині.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Жінка біля відновленого після повалення пам'ятника маршалу СРСР Георгію Жукову, під яким активісти Національного корпусу встановили стенди з фотографіями пам'ятника Леніну, поваленого восени 2014 року на площі Свободи в Харкові.

Фото: Інна Бородаєва
Фото: Інна Бородаєва

Чоловік з протезами ніг під час Всеукраїнської ходи, організованої Всеукраїнським об'єднанням інвесторів новобудов, з вимогою до Кабінету Міністрів та Президента України системно вирішити питання проблемних недобудов в Україні на державному рівні в Києві.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

Учасниці святкового концерту з нагоди урочистого відкриття нового приміщення Вінницького академічного обласного театру ляльок "Золотий ключик".

Фото: Юлій Зозуля
Фото: Юлій Зозуля

Діти біля вольєра з сарнами європейськими на території Черкаського міського зоологічного парку.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

68-річний Микола Журавель з Чернігівської області підіймає 16-кілограмову гирю під час фінальних змагань VII Всеукраїнської спартакіади "Сила духу" серед потерпілих від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, що відбулася в Ужгороді. Чоловік підняв гирю 76 разів.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Хлопці займаються воркаутом на спортивному майданчику біля гуртожитку Ужгородського національного університету.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Чоловік займається спортом у Дніпрі.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

Учасники етнофестивалю "Чумацький шлях" на території Куяльницького лиману на Одещині.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Учасниця фестивалю водних видів спорту Carpathian Aquatics Cup 2019 у селі Соломоново на Закарпатті.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Воротар ФК "Шахтар" Андрій П'ятов під час матчу першого туру квартету "С" групового раунду Ліги чемпіонів УЄФА між футболістами донецького "Шахтаря" та англійського "Манчестер Сіті" на ОСК "Металіст", що завершився з рахунком 0:3 на користь англійської команди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-