Україна відновить виплату пенсій жителям окупованого Донбасу - Пристайко

Україна відновить виплату пенсій жителям окупованого Донбасу - Пристайко

Укрінформ
Україна планує відновити виплату пенсій жителям окупованих територій Донбасу в рамках "плану Зеленського" щодо відновлення зв'язків з нашими співгромадянами, які проживають за лінією зіткнення.

Про це в інтерв'ю "Європейській правді" заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

"Ми відновимо виплату пенсій. Ми відновили сплату за послуги, які ми надаємо, тобто нам з того боку платять за воду. Зараз ми готуємося замінити наказ про список товарів, які людям дозволено перевозити через контактну лінію, на список того, що заборонено перевозити. Це обов’язково буде зроблено, але для цього потрібні певні кроки, бо зараз діє так звана блокада, введена рішенням РНБО, і змінити її має інше рішення РНБО", - сказав Пристайко.

При цьому він зауважив, що передумовою скасування так званої блокади є повернення "націоналізованих" проросійськими бойовиками українських підприємств.

Читайте також: Пристайко пояснив, чому в Мінську не підписали "формулу Штайнмаєра"

Пристайко додав, що міст у Станиці Луганській, обмін полоненими тощо – все це елементи "плану Зеленського" щодо відновлення зв'язків з жителями окупованих територій, який зараз формується.

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. На батьківщину повернулися 11 незаконно засуджених українців і 24 моряки, які були захоплені Росією у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-