Справу Мартиненка передали до апеляційного суду

Справу Мартиненка передали до апеляційного суду

Укрінформ
Шевченківський суд столиці передав справу щодо колишнього народного депутата Миколи Мартиненка до Київського апеляційного суду.

Відповідне рішення ухвалила колегія суддів на чолі з Лідією Щебуняєвою у п’ятницю, 20 вересня, повідомив у коментарі Укрінформу прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків.

“Колегія суддів передала справу Мартиненка в Апеляційний суд для того, щоб він передав її у Верховний суд, а звідти уже до Антикорупційного суду”, - сказав він.

При цьому прокурор зазначив, що йому не зрозуміла мотивація суду, оскільки справа відносно інших фігурантів цієї справи, яка була виділена в окреме провадження, - Павла Скаленка та Володимира Святненка - уже передана до Вищого антикорупційного суду.

Рішення Шевченківського райсуду не може бути оскаржене.

Читайте також: У Мартиненка заявили, що Ситник бере на себе роль слідчого, прокурора і судді

Як повідомлялося, 5 вересня поточного року розпочав роботу Вищий антикорупційний суд, до повноважень якого відноситься розгляд справ НАБУ і САП. До суду мали бути спрямовані 208 обвинувальних актів, більшість з яких уже перебували на розгляду судів перших інстанцій.

Шевченківський райсуд Києва 22 жовтня 2018 р. розпочав розгляд справи щодо ексдепутата Мартиненка. Окрім нього, у справі проходять ще п’ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями "Нафтогазу України", "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", "СхідГЗК" та "Ядерного палива".

За даними САП, Мартиненку та Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів на постачання обладнання для цього підприємства від чеської компанії Skoda JS та укладенні й виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму 6 млн 400 тис. грн.

Крім того, Мартиненко, Перелома, Журило, Сорокін та Богданець обвинувачуються у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-