Рада підтримала перевірку отримувачів пенсій і субсидій

Рада підтримала перевірку отримувачів пенсій і субсидій

Укрінформ
Верховна Рада України у першому читанні підтримала законопроєкт №1231, який упорядковує систему моніторингу та верифікації державних виплат.

За проєкт закону “Про верифікацію та моніторинг державних виплат” проголосували 254 народних депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми пропонуємо надати Міністерству фінансів можливості для того, аби запустити програмне забезпечення, яке вже працює з квітня місяця, яке могло би визначити ці проблемні моменти і повідомляти про них відповідні органи державної влади. Цей законопроєкт є вкрай необхідним, система вже працює, але законопроєкт впорядкує її”, - розповів голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, презентуючи законопроєкт у парламенті.

Читайте також: На пільги і субсидії в проєкті бюджету передбачили понад 47 мільярдів

Відповідно до пояснювальної записки, законопроєкт визначає основні завдання, права та обов’язки центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну фінансову та бюджетну політику у частині здійснення верифікації державних виплат, та врегульовує основні питання збору, обробки, захисту та аналізу інформації, отриманої від суб’єктів, які її надають.

Також документ визначає повноваження органів, що здійснюють державні виплати, основні етапи верифікації та перелік інформації, яка використовується для моніторингу державних виплат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-